Το νέο feature του Instagram για τα likes

Το Instagram, μια από τις αγαπημένες πλατφόρμες όλων μας πραγματοποιεί συνεχώς νέες αλλαγές, προσθέτοντας και τεστάροντας νέα features. Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι τα likes και η απόκρυψη τους.

Τι συμβαίνει με τα likes τους τελευταίους μήνες;

Το Instagram, όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, τον Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησε ένα test. Συγκεκριμένα αποκρύπτει την ποσότητα των likes που λαμβάνει κάποιος στις δημοσιεύσεις του και δεν είναι ορατή στους υπόλοιπους χρήστες αλλά μόνο στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε λογαριασμού.

Το Instagram ξεκίνησε το test αυτό στον Καναδά και σε άλλες χώρες ενώ το προχώρησε στην Αμερική και πλέον σε όλες τις χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα αλλά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών. Έτσι αυτή την στιγμή κάποιοι μπορούν να δουν πόσα likes λαμβάνει ένας χρήστης ενώ άλλοι όχι. Το Instagram το κάνει αυτό, όπως δήλωσε ο CEO Adam Mosseri, ώστε να παραμείνει μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι νιώθουν λιγότερη πίεση για την ποσότητα των likes που λαμβάνουν και να είναι άνετοι να εκφραστούν πιο δημιουργικά όντας περισσότερο ο εαυτός τους.

Πριν 2 ήμερες όμως το Instagram πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα, στους περισσότερους τουλάχιστον χρήστες από εμάς.

Πλέον ο κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα να αποκρύπτει ο ίδιος την ποσότητα των likes που λαμβάνει από τους υπόλοιπους χρήστες ξεχωριστά σε κάθε post. Η δυνατότητα αυτή ακόμα δεν λειτουργεί παρότι είναι διαθέσιμη όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Το Instagram δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα ακόμη επίσημα data για την αποτελεσματικότητα του test των hide likes που πραγματοποιεί από τον Νοέμβριο του 2019, αλλά σύμφωνα με μια έρευνα θα είναι ωφέλιμο για τους περισσότερους χρήστες (Isabel Buil,
University of Zaragoza). Από την άλλη πολλοί χρήστες ίσως θέλουν να είναι ορατό πόσα likes λαμβάνουν στις δημοσιεύσεις τους και ίσως για αυτό και να μας έδωσε το κουμπί «hide like counts» αφού θα είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας το εάν θα φαίνονται ή όχι τα likes μας.

Το Instagram ωστόσο δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη δημοσίευση-τοποθέτηση (4/2) σχετικά με το κουμπί “hide like counts” παρότι έχει δοθεί σε κάποιους χρήστες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα και τις δικές σας σκέψεις, θεωρείτε θετικό το να μην φαίνεται ο αριθμός των likes σας;
Πως νομίζετε ότι θα επηρεάσει αυτή η νέα δυνατότητα την εμπειρία χρήσης μας?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *